УІТМ у списку лідерів польських університетів у міжнародному рейтингу U-MULTIRANK

Цьогорічна публікація рейтингу U-Multirank підтвердила високу позицію УІТМ серед польських університетів. Найвищі оцінки, тобто А (дуже добре), були отримані у 9 підкатегоріях.

1948 університетів з 97 країн брали участь у поточному виданні рейтингу “U-Multirank”. Польща була представлена ​​загалом 40 університетами. У рейтингу також є результати таких відомих зарубіжних університетів, як напр. Гарвардський університет, Оксфордський університет та Кембриджський університет.

Університет інформаційних технологій та менеджменту в Жешуві отримав найвищі оцінки в підкатегоріях:

  • Мистецька діяльність,
  • Міждисциплінарні публікації,
  • Працівники з науковим званням доктор та вищі,
  • Професійні публікації, орієнтовані на фахівців у певній галузі,
  • Відкриті публікації – тобто ті, які доступні для завантаження без необхідності купувати певну публікацію,
  • Доходи з приватних джерел – без урахування вартості навчання, державних субсидій та грантів неприбуткових установ,
  • Spin off – форми, отримані в результаті передачі університетських знань,
  • Доходи від безперервного професійного розвитку: аспірантура та навчання,
  • Відсоток міжнародного наукового персоналу.

Університети з найбільшою кількістю оцінок А (дуже добре): Варшавська школа економіки (11), Університет гуманітарних та соціальних наук SWPS у Варшаві (11) та Варшавський медичний університет (10). Наступне місце розділили між собою: Університет інформаційних технологій та менеджменту в Жешуві, Університет науки і техніки AGH у Кракові та Ягеллонський університет – 9 балів у категорії А.

Університет інформаційних технологій та менеджменту є частиною глобального університетського рейтингового проєкту під назвою “U-Multirank” з 2014 року, тобто з моменту його заснування.

“U-Multirank” (www.umultirank.org) - це незалежний рейтинг, підготовлений за програмою Erasmus + Європейської Комісії консорціумом під керівництвом Центру вищої освіти (CHE) у Німеччині, Центру досліджень політики вищої освіти (CHEPS) при Університеті Твенте та Центр науково-технічних досліджень (CWTS) Лейденського університету в Нідерландах. Цей перший глобальний багатокритеріальний рейтинг дає багатовимірну картину функціонування університетів, оцінюючи їх у п’яти різних сферах: освіта та навчання, дослідження, міжнародна орієнтація, регіональні зобов’язання та передача знань. Для цього U-Multirank використовує 39 різних показників, за допомогою яких університети оцінюються та порівнюються у різних сферах та сферах діяльності на основі 5-бальної шкали:

A-дуже хороша оцінка;
В – хороша оцінка;
С – середній бал;
D – оцінка нижче середнього;
E – низька оцінка.
Таким чином, U-Multirank дає повне уявлення про слабкі та сильні сторони кожного університету в рейтингу.

Комментарии закрыты.